Chickenline / Chicken Line?

De Chicken Line is dat wat makkelijkere paadje op de mountainbike trail. Je vermijdt een jump, drop of andere hindernis die nog niet past bij je skills. Is dat stom? Nee natuurlijk niet want je moet altijd je keuzes aanpassen aan wat je technisch aan kunt op de trail. Een val is zo gemaakt en het laatste wat je wilt is een pols of sleutelbeen breken met een OTB’je (Over The Bar) tegen een boom.

In Nederland zul je niet veel ‘Chicken Lines’ tegenkomen op de mountainbike routes want de meeste trails zijn ‘veilige’ cross country tracks zonder echt moeilijke passages. Vaak ook omdat landeigenaren liever niet willen dat er slachtoffers vallen op hun terrein & trail. Aansprakelijkheid is daar dan ook een dingetje. In de verschillende bike parks zijn er meestal wel Chicken Lines en/of routes van elk niveau.

Mountainbike Skills verbeteren?

Je techniek bepaald wat je aan kunt op de trail. Wanneer je jezelf wil verbeteren zodat je niet de Chicken Line hoeft te kiezen neem dan bijvoorbeeld deel aan een MTB clinic. De bedrijven hieronder verzorgen diverse soorten clinics voor elk niveau. Een dag of meerdaagse training. Of bijvoorbeeld een complete Enduro trip.

Een andere Mountainbike

Naast skills is een goede of beter geschikte bike natuurlijk ook bepalend wat er mogelijk is. De berg afstuiteren op een hardtail zonder veren is een stuk lastiger dan op een 150mm fully bike. Wanneer je nu een fiets hebt die fijn is voor de XC trails hier in Nederland maar ook een fiets zoekt die geschikt is voor de bergen dan help ik je graag met een fijne custom bike.