PYGA Mountainbikes

Chickenline Bike vertegenwoordigt het Zuid-Afrikaanse PYGA Mountainbikes in Nederland en België. De PYGA bikes zijn ‘handcrafted’ en gemaakt van aluminium. Fijne ‘high end’ full suspension aluminium mountainbikes. Uniek op de trails hier in Nederland! De PYGA bikes zijn standaard beschikbaar in RAW gepolijst aluminium. Het grote voordeel daarvan is dat een krasje niet echt een issue is. Ideaal als je de grenzen op de trail op gaat zoeken! Beschikbaar zijn de HYRAX en SLAKLINE.

HYRAX

De HYRAX is de perfecte ‘long travel’ allrounder (140mm – 150mm) die zich op de meeste Trail en Enduro tracks zal thuis voelen. De HYRAX is het kleine broertje van de SLAKLINE die meer Enduro & Downhill gericht is. Tevens een super allround ‘do it all’ mountainbike waarmee je perfect je rondjes in Nederland kunnen rijden maar ook met gemak een Alpen MTB tour kunt gaan maken.

HYRAX is de wetenschappelijke naam voor de in Zuid-Afrika inheemse Rock Rabbit of Dassie (uitgesproken als Dussy). De HYRAX is het meest directe verwant aan de Afrikaanse Olifant en is extreem snel en wendbaar op rotsachtig, oneffen terrein! Ze leven in familiegroepen en hebben vooraf bepaalde ontsnappingslijnen voor het geval ze ooit in gevaar zouden komen. De poten zijn zacht en plakkerig, waardoor ze een ongelooflijke tractie en behendigheid hebben! En dit alles vind je terug in deze allround mountainbike!

De HYRAX is leverbaar als custom build mountainbike of als los frame in de Bike Shop.

PYGA HYRAX review:

“PYGA has nailed the finish, ride quality and suspension on the HYRAX.”

Lees hier het complete artikel (deel 1 pdf) en (deel 2 pdf).

SLAKLINE

Als je op zoek bent naar een Enduro-, Bikepark- of mini Downhill fiets, zoek dan niet verder. Deze handgemaakte monstermachine is iets voor jou! De veerweg achter is 160mm en de veerweg voorvork 170mm.

De SLAKLINE is een topfiets voor die rijders die gezien willen worden op het podium tijdens een mountainbike wedstrijd. Deze bike is speciaal ontworpen om jou maximale tractie, perfect geoptimaliseerde anti-squat en brake-squat te kunnen bieden.

De SLAKLINE is leverbaar als custom build of als los frame.