Dartmoor Primal

Een van de favoriete hardtail mountainbike frames om op te bouwen. Wat krijg je? Een super toffe trail / enduro hardtail. Agressieve geometrie en flashy kleurtjes. De Dartmoor Primal is verkrijgbaar als 27,5 inch en wanneer je wat grotere wielen wilt hebben als 29 inch mountainbike.

Dartmoor Bluebird

Naast de hardtail Primal is er ook de full suspension Dartmoor Bluebird. Een wendbare trail en all mountain mtb. Verkrijgbaar in 27,5 inch en 29 inch.

Trail & Enduro

Inmiddels zijn er een aantal Dartmoor Primal en Bluebird bikes opgebouwd in verschillende prijsklassen. Zoek je gewoon een top hardtail bike met deze geometrie en een veerweg tussen de 130mm en 150mm dan hoef je niet verder te zoeken. Elke bike die opgebouwd wordt bij Chickenline Bike is uniek, geen standaard fietsen. In alle gevallen wordt de beste optie gekozen tussen het beschikbare budget en de te verkrijgen onderdelen. En dan natuurlijk daar de beste afweging in maken. Bijvoorbeeld liever een betere vork en wielen dan een te dure groepset.

Cross Country & Trail

Naast de Trail & Enduro versies van deze fiets is het ook goed mogelijk er een snelle Cross Country – Trail fiets van te maken. Met iets minder veerweg (130mm) en snellere banden heb je de perfecte hardtail voor de leuke XC rondjes in Nederland. Tevens heb je nog steeds een goede fiets om ook die heling mee af te kunnen dalen.

Een Dartmoor in elk budget

Een goede Dartmoor Primal met unieke looks komt op ca. € 1.800,- tot € 2.000,- uit. Je hebt dan een prima mountainbike trail fiets met alle basis onderdelen in het midden segment. Goedkoper kan ook maar het verschil wordt dan vooral gemaakt door de voorvork en de te gebruiken wielen. Tevens heb je dan geen dropperpost en een meer eenvoudige aandrijving. Voor ca. 1500,- heb je al een heel leuke fiets. Beneden dat bedrag kan ook nog maar wel met (te) veel compromissen.

De full suspension Bluebird mtb’s komen op ca. € 2.500,- tot € 3.000,- uit afhankelijk van de uitvoering.

Wil je een advies op maat neem dan contact op via email of telefoon.

Voorraad opgebouwde Dartmoor Primal & Bluebird mountainbikes

Op voorraad in de Chickenline Bike Shop zijn de volgende fietsen:

Beschikbare mountainbikes (juni/juli):

Dartmoor Primal 29″ in de kleur Sand “Chicken Dust” (L) en in 27,5″ in de kleur zwart “Black Roasted Chicken” (L). Naar verwachting komen en in juni nieuwe frames binnen, Primal (hardtail) en Bluebird (full suspension) 29″ en 27,5″.

Link naar de Dartmoor website.

Dartmoor Primal Space Blue Enduro/Trail