Over Chickenline Bike

Chickenline Bike is het mountainbike bedrijf van Marco de Lange. Een enthousiast mountainbiker die ook graag zelf zijn fietsen bouwt en onderhoudt. Vanuit hobby naar professioneel dankzij de Covid-19.

Gestart met een Klein mountainbike in 1995, gekocht in Zimbabwe! Later volgden o.a. Mongoose en Gary Fisher (overgenomen door TREK). Een Rocky Mountain, Canyon, Turner Burner, Surly Karate Monkey en een uit de doos gekochte ‘do it all’ 150mm Whyte full suspension mountainbike. Maar zelf custom bikes bouwen blijft het leukst. Een fiets die uniek en persoonlijk is dus de Whyte is ook alweer aangepast.

En ja er is altijd een volgende bike in beeld 🙂

Mijn favoriete trails en mountainbike gebieden

Lokaal natuurlijk alle mountainbike routes in het Rijk van Nijmegen. Inclusief voor Nederland vette trails zoals het ‘Trauma Pad’ (ook goed bekend bij het CWZ). En daarnaast de trails op de Utrechtse Heuvelrug. Zoals het oude thuisrondje op de Lage Vuursche. Nadat compleet vernieuwd is inclusief de Hoge Vuursche track is daar een superfijne snelle trail ontstaan.

Internationaal de Dolomieten of eigenlijk alles wat omhoog (en vooral) omlaag gaat!

De laatste jaren is de kwaliteit van de routes hier in Nederland enorm toegenomen. Dankzij het vele werk van de vrijwilligers liggen er nu goed onderhouden tracks. Check deze facebook pagina’s: MTB route Rijk van Nijmegen en MTB Utrechtse Heuvelrug.

PYGA Mountainbikes!